Skip to main content

Olemme HiusAkatemia jäsenliike

Olemme hiustenlähdön ja hiuspohjaongelmien asiantuntija. HiusAkatemian perustaja Luk. Annikki Hagros-Koski on kehittänyt hiusjuuritutkimuksen. Hiusjuuritutkimus on ainutlaatuista osaamista maailmanlaajuisesti. Jäsenliikkeitä on Suomessa useilla paikkakunnilla sekä Virossa ja Ruotsissa. HiusAkatemia on tutkinut hiustenlähdön syitä lääketieteellisellä mikroskoopilla vuodesta 1985.

Hyvä tietää kun tulet hiustutkimukseen:

Hiusjuuritutkimukseen tultaessa hiukset tulee olla pesemättä vähintään kaksi vuorokautta. Tutkimuksen alussa asiakas täyttää esitietokaavakkeen. Mikäli sinulta on lähiaikoina otettu verinäytteitä, ota tulokset mukaan tutkimukseen. Tiedot käytetyistä lääkkeistä ja lisäravinteista sekä mahdolliset sairaskertomustiedot on myös hyvä ottaa mukaan, koska monet sairaudet ja lääkkeet aiheuttavat hiustenlähtöä.

Kärsitkö hiuspohjaongelmista?

Hiuspohjan tulehdukset ovat lisääntyneet merkittävästi. Hiuspohjan ongelmia ovat esim. sieni-infektiot, punajäkälä, psoriaasi, seborrooinen ekseema ja atooppinen ihottuma. Tullessasi hiuspohjatutkimukseen hiukset tulee olla pesemättä vähintään 2 vuorokautta.

Hiustenlähtö on aina yksilöllistä ja on erittäin tärkeää selvittää hiustenlähdön syyt. Selvitämme juuri sinun hiustenlähdön syyt tutkimalla hiusjuuriasi lääketieteellisellä mikroskoopilla. Siltä pohjalta hiustutkija ohjaa sinut tarvittaessa lääkärille, ravintoneuvojalle tai hiushoitajalle. Saat myös yksilölliset kotihoito-ohjeet juuri sinun ongelmiisi.

Hiusjuuritutkimuksessa tutkitaan hiusjuurien solukkoa lääketieteellisellä mikroskoopilla. Kaikilla ihmisillä terveet hiusjuuret ovat samanlaisia, ainoastaan väri ja koko vaihtelee. Hiusjuurien solukon muutoksesta voidaan selvittää mikroskoopin avulla erilaisia hiustenlähdön syitä. Näitä voivat olla muunmuassa hormonaaliset tekijät, ravintopuutteet, stressi jne.

Hius kasvaa sykleissä 2-6 vuotta. Päivässä kuolee keskimäärin 50-100 hiusta ja tilalle syntyy saman verran uusia, silloin kun kaikki on hyvin. Hiustenlähtö tarkoittaa aina sitä, että hius siirtyy liian aikaiseen lepotilaan ja putoaa pois kesken kasvun. Liiallisesta hiustenlähdöstä on kyse silloin kun päivässä kuolee enemmän hiuksia kun niitä syntyy. Se johtaa siihen että päälaki harvenee.

Hiustenlähtö on aina useamman tekijän yhteisvaikutus. On hyvä tietää, että hiustenlähtö ei ole vain esteettinen kysymys vaan kysymys on myös sinun terveydestäsi. Kehosi viestii tilastaan ja puutteistaan hiustesi kautta.

Katso 65-vuotiaan Annelin kuvat ennen hoitoa ja 5 kuukautta hoidon jälkeen. Kaljuuntuminen on pysähtynyt ja hiukset ovat alkaneet jälleen kasvaa ja eheytyä!

”Olen tehnyt HiusAkatemian kanssa useita vuosia yhteistyötä henkilökunnan ja HiusAkatemia jäsenyrittäjien ammatillisessa täydennyskoulutuksessa. On ollut ilo seurata innostusta ja paneutumista uusimpien tutkimusten mahdollisuuksiin ja sovelluksiin hiusten hoidossa ja asiakasneuvonnassa. Olemme myös yhdessä kehittäneet osaamista ja välineitä hiusongelmien lääketieteellisten taustojen tunnistamiseksi ja asiakkaiden ohjaamiseksi asianmukaiseen hoitoon. Tämä yhteistyö jatkuu…”